Домашен насилник стреля по жена си и се предаде след дълги преговори

Домашен насилник опита да убие жена си с пистолет, след което се барикадира и бе задържан след дълги преговори с криминалисти и психолози. Екшънът се разиграл в Добрич на 26 юни, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 52-годишният Метин К. и съпругата му - румънката Алина, били в процес на развод. Мъжът често нападал половинката си и заради това Добричкият районен съд му издал ограничителна заповед.  Двойката имала две момичета. Миналия петък Метин прибрал по-голямото от тренировка по тенис и го отвел в дома, където след раздялата живеело с майка си и сестра си.

В жилището пред очите на дъщеря си Метин внезапно извадил пистолет и започнал да заплашва жена си, че ще я гръмне и ще се самоубие. Разправията продължила цели 3 часа. Станало време да вземат малката дъщеря от забавачка и тримата се приготвили да излизат. Метин тръгнал първи. Тогава Алина успяла да затвори входната врата. Разгневен, мъжът произвел изстрел, счупил с ръка стъклото на вратата и през отвора продължил да гърми във входа. Улучил два пъти съпругата си и по чудо не ранил дъщеря си. След това избягал и се укрил. На следващия ден полицаи установили къде се е барикадирал.

Цяла нощ криминалисти и психолози преговаряли с Метин и чак в неделя около 9,30 ч успели да го убедят да се предаде. Оказало се, че е стрелял с преправен в боен газов пистолет, за който нямал разрешително. Метин вече е привлечен като обвиняем за опит за убийство на съпругата си и за незаконно държане на оръжие. С постановление на Добричката окръжна прокуратура той е в ареста за 72 часа, като предстои в съда да бъде внесено искане той да бъде задържан под стража.      

Коментари

Задължително поле