Домашна камера засне двама крадци, докато тършуват в дома на софиянец (ВИДЕО)

Стар телефон с камера, мобилно приложение за домашни любимци и бързата реакция на десетки потребители в социалните мрежи спомогнаха за бързото разкриване на кражба в апартамент в столичния квартал „Толстой”.

Изключително неприятната случка се разиграла в апартамента на Петър Демиров. Той разказа пред БТВ, че инсталирал на вече непотребно устройство програма, която записва видео при засечено движение. Целта – да следи какво прави в негово отсъствие кучето му. Така при поредното съобщение за нов клип той видял не четириногото… а двама мъже, които спокойно тършуват из апартамента.

„Аз съм почти сигурен, че са търсели нещо конкретно. От лятото съм касиер на блока, събираме пари за покрив”, посочи Петър, като отбеляза, че е благодарен за това, че крадците явно не са от най-акуратните, защото на записа се вижда как няколко пъти буквално минават покрай голямата сума и не я забелязват.

Обирджиите прекарват в жилището под 5 минути, като на излизане даже си заключват. Кучето лае през цялото време, но не напада, нарочно не е учено да се държи агресивно и да хапе, посочи Петър.

След първоначалния шок той викнал полиция, но и взел нещата в свои ръце – публикувал във „Фейсбук” записа, който много бързо бил споделен от огромно количество хора. Още вечерта получил имената и адресите на двамата „герои”, които сега са в ареста. Единият е рецидивист и може да остане за по-дълго зад решетките.

„Аз съм благодарен на всички потребители, които споделиха видеото”, каза Петър, който вече е внесъл парите за покрива на блока си в банка – за по-сигурно.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България