Доминик Рааб: Великобритания ще настоява за прекратяване на свободата на движение на гражданите на ЕС след Брекзит

Министърът за Брекзит на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви, че Великобритания ще настоява за прекратяването на свободата на движение на гражданите на страните-членки на Европейския съюз след излизането на страната от Съюза, пише европейската редакция на Politico.

„Не мисля, че свободата на движение ще остане и по-важното е, че премиера даде ясно да се разбере, че свободата на движение ще трябва да бъде прекратена“, заяви Рааб в интервю пред Sunday Times.

По неговите думи, сделката с ЕС за правото на достъп е свързана с търговското споразумение, което ще включва „разумна дискусия за визите, необходими за улесняване на търговията“.

Попитан относно писмо, публикувано миналата седмица от министъра на финансите на Великобритания Филип Хамънд, в което той твърди, че Брекзит без споразумение може да намали брутния вътрешен продукт на Обединеното кралство с до 10%, Рааб посочи, че е „винаги внимателен спрямо всякакви предвиждания, защото повечето от тях са се оказали грешни“.

„Политико“ уточнява, че настоящият министър за Брекзит преговаря с колегата си от ЕС Мишел Барние, след като беше назначен в началото на юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа