Доминик Тийм стресна Надал

Austria's Dominic Thiem serves the ball to Serbia's Novak Djokovic during their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on June 7, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / Eric FEFERBERG

Рафаел Надал очаква Доминик Тийм да е първият му сериозен съперник на „Ролан Гарос“. Испанецът се наслаждава на един от най-лесните турнири в кариерата си и е загубил едва 22 гейма в петте мача по пътя към полуфинала. Сънародникът му Пабло Кареньо Буста, който по-рано в турнира отстрани Григор Димитров, също не му създаде проблеми. 21-ият в света се отказа след 51 минути на корта при резултат 2:6, 0:2. Оправданието бе проблем с коремните мускули.

Така Надал за десети път се класира за полуфинал на „Ролан Гарос“, но там не го очаква така желаният от феновете сблъсък с миналогодишния шампион Новак Джокович. Сърбинът отпадна след загуба с 6:7 (5), 3:6, 0:6 от Доминик Тийм. Мачът се превърна в една от най-тежките загуби в кариерата на Ноле. Той нямаше чисто поражение на Големия шлем от четири години, а „геврекът“ в третия сет е първи за него на такъв турнир от 2005-а.

„На всички големи играчи се случва – утеши се Джокович. – Ще бъде голямо предизвикателство да изляза от тази ситуация.“

23-годишният Тийм се поздрави с първата си победа над Джокера в шест мача. Това е втори полуфинал за него на Големия шлем, след като миналата година отново в Париж отпадна от Джокович. Мощната и разнообразна игра на австриеца стресна Надал, който има амбицията да стане първият тенисист с десет титли в един турнир от Големия шлем.

„Тийм е много труден съперник – призна Матадора. – Удря силно и от двете страни, сервисът му също е добър. Има много оръжия на корта. Победих го в Барселона и Мадрид, но загубих от него в Рим. Тогава нямах ден. Все пак мисля, че всичко зависи от мен. Ако играя добре, ще спечеля. Ако не - ще си тръгна.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт