Дом събра над 20 осиновители и децата им на празник

За 16-и път хепънинг в Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал „Виница” събра осиновители  и децата им. Над 20 родители с малчуганите си, които са направили първите си стъпки тук,  участваха в традиционния празник „Аз и моето семейство“.

Децата, които са на възраст от 18 години, показаха своите таланти да пеят, свирят, танцуват и рецитират. Домакините от Дома за медико-социалните грижи за деца подготвиха много изненади с музикални поздрави  на младежите от доброволческата организация PTPI „Делфините”, с DJ  и аниматор. После родители и деца засадиха традиционното дърво, от което досега през годините вече има цяла гора.

Съорганизатори на събитието са Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна и Отделът за закрила на детето.

Идеята е заимствана от примера на САЩ, Дания, Италия и редица други  държави. Не са малко родителите, които решават именно на празника да споделят с децата личната им история.  Така, без да се травмират, те приемат  по-лесно факта, че са осиновени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България