Доналд Тръмп в скандален видеозапис от 2005 г. за подхода си при жените, той се извини

Доналд Тръмп

Американският вестник „Вашингтон пост” публикува скандален видеозапис на Тръмп от 2005 г., в който той обсъжда жените и подхода си към тях с вулгарен и сексуално-агресивен език.

Триминутното видео представя диалог между настоящия кандидат на Републиканците за президент и водещия Били Буш на път към снимачната площадка на сапунената опера „Дните на нашия живот”. По време на разговора Тръмп, определян неведнъж като сексист и женомразец по време на кампанията си, разкрива с гордост как безсрамно е съблазнявал и опипвал омъжена жена. И не само нея.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=s1fmHcBIQ50[/embed]

Според „Вашингтон поуст” това се е случило само 7 месеца след сключването на брака му с третата му жена Мелания. Той дори обсъжда как би се нахвърлил на актрисата Ариане Зукър, докато тя върви към него.

„Когато си звезда, те (жените) ще ти позволят да го направиш (да ги целуваш, сграбчваш). Всичко ти е позволено…Можеш да правиш, каквото си поискаш.”, обяснява той.

Публикуван само месец преди изборите на 8 ноември, записът накара Тръмп да се извини. „Това беше просто закачка, личен разговор, който беше проведен преди много години. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден”, каза милионерът в официално изявление към журналистите.

[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/784609194234306560[/embed]

 

 

 

Клинтън обаче не си спести коментара по адрес на Тръмп: „Това е ужасяващо. Не можем да позволим на този човек да стане президент”, писа тя в „Туитър” минути, след като клипът беше публикуван на страницата на „Вашингтон пост”, а впоследствие и излъчен по телевизията.

[embed]https://twitter.com/HillaryClinton/status/784497331647422464[/embed]

Веднага след това председателят на Републиканския национален комитет Рейнс Приибус също заяви позицията си по темата: "Нито една жена не бива да бъде описвана по подобен начин или коментирана с такъв език. Никога."

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка