Доналд Тръмп е декларирал загуба от почти 1 млрд. долара през 1995 г., можел 18 години да не плаща данъци

Снимка: Архив

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп през 1995 г. е декларирал пред властите загуба от почти 1 млрд. долара, което му е дало възможност на практика да не плаща данъци 18 години, пише електронното издание на в. “Ню Йорк Таймс”.

Изданието твърди, че е получило непубликувани досега данни за данъчните отчисления на бизнесмена. Според документите в данъчната си декларация за 1995 г. Тръмп е обявил загуба от 916 млн. долара, което би могло да му даде възможност законно да не плаща каквито и да било федерални данъци за близо две десетилетия.

В статията се отбелязва, че огромната загуба се дължи на неефективното управление в началото на 90-те години на три казина в Атлантик сити, на неуспешния опит на Тръмп да се намеси на пазара на авиопревози и на погрешно избрания момент за купуване на хотел “Плаза” в Манхатън. Вестникът не уточнява дали милиардерът се е възползвал от възможността да получи това данъчни облекчение.

70-годишният Тръмп, който вече над 30 години е в класацията на списание “Форбс” за най-богатите хора в света, твърди, че състоянието му възлиза на над 10 млрд. долара макар според експерти да е доста по-малко. Нежеланието му да публикува данъчната си декларация от предизборния период е сред темите на кампанията.

Хилъри Клинтън през септември е събрала за предизборната си кампания и за Демократическата партия рекордните 154 млн. долара, съобщи щабът й.

За участието на Клинтън в кандидатпрезидентската надпревара са събрани 84 млн. долара, а 70 млн. долара са предназначени за Националния комитет на партията и подразделенията в отделните щати. Дарителите само през септември са 900 000 при 2,6 млн. общо за кампанията до момента.

Нейният съперник Доналд Тръмп първоначално сам финансираше кампанията си, но, след като остана единствен кандидат за номинацията на републиканците, започна да работи с техния Национален комитет. Бизнесменът обяви, че е готов да отдели 1 млрд. долара за битката за Белия дом.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ама каква снимка само и все пак той ще спечели – Тръмп не се захваща с каквото и да е,ако не е сигурен,че ще спечели.Много ми напомня всичко около тази кампания кампанията против брекзита и коефициентите на букмейкърите и сега след изборите през ноември ще има възклицания от вида “ама как спечели,нали прогнозите бяха срещу него?”.

  2. Какъв е проблемът ако е законно и не е излъгал? Друг и много по важен е въпросът как е допуснал такава загуба. А за морала на клинтън няма какво да се коментира.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.