Доналд Тръмп и Йенс Столтенберг са провели телефонен разговор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг са разговаряли по телефона. Това съобщиха от пресслужбата на алианса.

Двамата са обсъдили важната роля на пакта в настоящата неспокойна обстановка. Те са отчели напредъка в борбата с тероризма и разходите на НАТО за отбрана. Тръмп и Столтенберг споделят мнението, че е необходимо продължаване на усилията за по-справедливо разпределение на тежестта сред всички държави от алианса.

Те са засегнали и въпроса с растящото насилие в източната част на Украйна, както и възможностите за постигането на мирно решение, пише още в съобщението. Столтенберг е отбелязал, че алиансът се придържа към политика, съчетаваща силна отбрана и диалог с Русия.

Очаква се Тръмп да посети Брюксел през май за заседание на държавните и правителствените ръководители от НАТО. Засега от институциите на ЕС не се съобщава за предвидени срещи с новия президент на САЩ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.