Доналд Тръмп: Китай е хакнал имейлите на Хилъри Клинтън

Доналд Тръмп

Американският президент предупреди Гугъл, Фейсбук и Туитър да внимават

Китай е хакнал имейлите на бившия кандидат-президент Хилъри Клинтън, написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър.

„Имейлите на Хилъри Клинтън, много от които са секретна информация, са хакнати от Китай. По-добре следващият ход да е на ФБР и Министерството на правосъдието или, след всички други грешни стъпки (Коми, Маккейб, Стързок, Пейдж, Ор, ФИСА, мръсните досиета и т.н.), доверието в тях ще изчезне завинаги“, написа американският президент малко след полунощ вашингтонгско време.

Освен това, Доналд Тръмп предупреди "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" да внимават, предаде Ройтерс. По-рано той обвини трите водещите американски интернет компании, че проявяват политическа пристрастност, както и че налагат цензура.

"Мисля, че Гугъл се опитват да се възползват от хората, а това е доста сериозно. И мисля, че това, което те правят, а и другите - погледнете само какво става и с Туитър, и с Фейсбук - всички те по-добре да внимават. Защото не може да причиняваш подобно нещо на хората. А и получаваме стотици оплаквания. Затова мисля, че Гугъл, Туитър, и Фейсбук нагазват в много, много опасна територия и трябва да внимават. Не е честно спрямо големи части от населението", заяви Тръмп пред журналисти в Белия дом.

По-рано американският президент обвини Гугъл в пристрастия срещу неговите привърженици, както и че фалшифицира резултатите от интернет търсенията в полза на "леви медии", а социалните мрежи - че дискриминират консервативно настроените потребители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка