Доналд Тръмп похвали полицията в Бостън

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали полицията в Бостън за начина, по който се справя с протестите и сблъсъците в града.

„Изглежда има много анти-полицейски агитатори в Бостън. Полицията изглежда твърда и разумна! Благодаря ви.“, написа Тръмп на профила си в Туитър.

Той изказа похвали и за кмета на Бостън от Демократическата партия – Марти Уолш.

Малко по-късно от полицейското управление на града призоваха протестиращите да спрат да ги замерят с камъни, бутилки и урина и да се въздържат от агресивни действия.

Доналд Тръмп написа  в Туитър, че страната ще се „излекува“ благодарение на масовите протести.

„Страната ни е разделена от десетилетия. Понякога е нужен протест, за да се излекуваме. Ще се излекуваме и ще станем по-силни от всякога“, написа той.

Тръмп добави, че „иска да аплодира демонстрантите против фанатизма и омразата в Бостън“.

 

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/898990321387925504

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/899008381226299392

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/899008521726861312

Вчера в Бостън се състояха демонстрации на десни и леви организации. По време на манифестациите избухнаха малки сблъсъци, които не доведоха до наранявания. Задържаните, според последната информация, са 27 души.

Около 40 хиляди души се стекоха в центъра на град Бостън, щата Масачузетс, за да присъстват на т.нар. „марш на Свободното слово“, който беше организиран като отговор на демонстрация, организирана от десните-националистически групи в града.

Демонстрацията на консерваторите привлече само няколко десетки демонстранти и завърши по-рано от очакваното, защото на малката група бе наредено от властите да се премести от естрадата в парк в централната част на града, тъй като на организирания контрапротест дойдоха около 40 хиляди души, отначало мирни, но в последствие те започнаха сблъсъци и словесни престрелки.

По-сериозни сблъсъци бяха предотвратени от намесата на 500 полицаи, които разделиха групите и създадоха между тях зона на деескалация. Либералните демонстранти развяваха знамена и табелки с надписи като „Обичаме омразата на завоевателите“, „Спрете да срамите своите приятели и семейства“ и „САЩ 1 Нацисти 0“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка