Доналд Тръмп: САЩ и Великобритания ще сключат феноменална търговска сделка

Снимка: Twitter

Американският президент отказал да се срещне с лидера на опозицията Джеръми Корбин

САЩ и Великобритания трябва да продължат добрите си отношения и след Брекзит, заяви премиерът Тереза Мей на съвместна пресконференция с американския президент Доналд Тръмп. Според нея двете страни тепърва ще започват да изграждат още по-здрава връзка помежду си.

Американският президент от своя страна добави, че двете държави имат "прекрасни икономически отношения" и че смятат да сключат "феноменална търговска сделка", след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз.

Тръмп добави, че за него е било чест да работи с Тереза Мей, която на 7 юни ще подаде оставка, и че двамата заедно са създали най-великият съюз между две държави, който светът някога е виждал.

Двамата лидери коментираха и Брекзит, като Мей за пореден път изтъкна, че е сключила добра сделка и че Великобритания задължително трябва да излезе от ЕС със споразумение. Премиерът добави и че напускането на съюза вече е отговорност на нейният наследник.

Тръмп беше попитан и за мнението му относно кандидатите за нов лидер на Консервативната партия. Той отново заяви подкрепата си за Борис Джонсън, като повтори, че бившият кмет на Лондон би свършил чудесна работа. Според него добри кандидати са и външният министър на Великобритания Джеръми Хънт и министърът на околната среда Майкъл Гоув.

Американският президент коментира и факта, че по улиците на Лондон излязоха хора, които протестират срещу визитата му. Той каза, че това е лъжа и че хиляди са скандирали името му.

По време на пресконференцията Тръмп нападна кмета на Лондон Садик Хан, който по-рано определи държавния глава като момче за плакати на крайнодесните по света. "от това, което знам той не е много добър кмет. Не смятам, че трябва да критикува представители на САЩ, които могат да направят толкова много неща за Обединеното кралство. Той има негативно влияние", заяви Тръмп.

Американският държавен глава успя да изненада медиите, като разкри, че лидерът на британската опозиция Джеръми Корбин е поискал среща с него, но той му е отказал. От Лейбъристката партия потвърдиха новината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа