„Дондуков“ 1 ще управлява „Бояна“ и „Кричим“

Имотите се стопанисваха от НСО

Правителството реши да предостави за безвъзмездно управление на администрацията на Министерския съвет резиденция “Бояна”, а стопанство “Кричим” - на “Югозападно държавно предприятие” ДП - гр. Благоевград. Двата обекта към момента се стопанисват от Националната служба за охрана при президента на Република България, но са с отпаднала необходимост и не са свързани с основната дейност на службата, се казва в правителственото решение. Имотите са със статут на публична държавна собственост.

Двата обекта към момента се стопанисват от Националната служба за охрана (НСО), но не са свързани с основната дейност на службата.

Резиденция “Бояна” е със застроена площ от 1027 кв. м и е необходима за изпълнение на дейностите на администрацията на Министерския съвет. Стопанство “Кричим” се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. От правителствената пресслужба припомнят, че а територията на стопанството се намират сгради паметници на културата - Двореца “Кричим” и “Австрийската къща”, които са със статут на недвижимо културно наследство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България