Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дончев за оставката на Бисер Петков: Министърът трябва да прави политики и с публични послания

В демокрацията е напълно нормално различни обществени групи да изразяват различни позиции. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по БНР, по повод недоволството на различни организации срещу оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Дончев заяви, че не очаква премиерът Бойко Борисов да върне Петков на поста, след като самият Борисов поиска и получи оставката му.

„Не мисля, че има конкретен случай, особено от последните дни, което да е причина за това решение на премиера“, каза Дончев.

Според вицепремиерът мотивът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо темпо и по-високи резултати в Министерството на труда и социалната политика.

„От един министър се очаква да бъде и политически говорител. Наред с добрите неща, които се случиха, в обществото се разразиха и немалко драми, някои от които не успяха да бъдат обговорени достатъчно адекватно публично, една от тях тече и в момента – създадената почти масова обществена психоза, че някой има намерение да взема децата на българите и да ги праща не знам къде“, коментира още вицепремиерът. Според Дончев тази тема не е била обяснена достатъчно добре не само от социалното министерство, но и от Министерството на образованието, здравното министерство, народните представители и от целия кабинет.

„Да си на министерска позиция и да си само експерт, означава да не използваш целия потенциал на позицията“, категоричен бе вицепремиерът и обясни, че министърът трябва да прави политики и с публични послания: „Едно добре скроено публично послание има по-голяма публична мощност дори от закон“.

Томислав Дончев не уточни дали вече е взето решение за наследник на Бисер Петков на поста министър на социалната политика.

Срещата Борисов-Тръмп

„Тези срещи отварят много възможности. Въпрос на достатъчно упорство и добре премерени действия на правителството, за да доведат до резултат. Сферите са енергетиката, сигурността и икономическото сътрудничество“, каза Томислав Дончев. Според него за енергетика се разсъждава обикновено в идеологически категории – „по координатната система Изток – Запад“. Той уточни, че газовата карта на Европа се променя динамично, вече има гъвкави решения.

„Ключовите думи са конкуренция и диверсификация“, заяви Дончев и уточни, че умните правителства се опитват да осигурят конкуренция, а това означава избор, но това означа и сигурност.

Прокуратурата и КПКОНПИ

„Тези органи – прокуратурата и КПКОНПИ – са само част от инструментите, които трябва да борят корупцията… Те трудно биха могли да се справят без сътрудничеството на различни държавни служби“, коментира вицепремиерът.

„За да стигнем до състезание с един кандидат (Иван Гешев за главен прокурор – бел.ред.), до голяма степен вина има процедурата. Ако акцент е бил сложен върху състезателността, е трябвало да бъде отворена възможност повече типове институции, дори граждани да излъчват кандидати. Това с алтернативен кандидат, оставен на правителството, е много спорна, да не кажа – опасна конструкция“, заяви Дончев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.