Дончо Барбалов: Над 1 млрд. лева са инвестирани за 2 години и половина в инфраструктурата на София

1 млрд. и 14 млн. лева са инвестирани в развитието на София от началото на третия мандат на кмета Йорданка Фандъкова, а за трите й мандата инвестициите са за 3 млрд. и 500 млн. лева. Това съобщи Дончо Барбалов, заместник-кмет по финанси.

„В този 1 млрд. и 14 млн. лева влизат 378 млн. лева за развитие на метрото, 90 млн. лева за закупуване на нови превозни средства – трамваи, автобуси, тролейбуси и др. 34 млн. лева са за изграждане на интелигентна система за управление на трафика. Това, което казах, наистина се вижда в града – милиард инвестиции в инфраструктурата за последните две години и половина. От 3 млрд. и 500 млн. лева само за улици са около 30-35 млн. лева годишно, но и около 10 милиона са отделяни за улично осветление годишно“, уточни Дончо Барбалов пред пред "Фокус".

Той каза още, че се запазва тенденцията за все по-големи инвестиции в поддръжката на града, като разходите от бюджета на София за 2016 година са в размер на 406 млн. лева, което е почти 40 % от бюджета на Общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони