На 19 август 2018 да почерпят

Уникална драма в дебюта на Кристиано Роналдо за „Юве“!

Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

Допитване на младежката организация в БСП във Велико Търново: След избора на ген. Радев бълграският народ ще върне самочувствието и независимостта си

Снимка БСП

Над 40% очакват от новия президент на България да води открита външна политика, насочена както към Европейския съюз и САЩ, така и към Русия и Изтока. Това сочат данни от проведеното допитване на Младежкото обединение в БСП – Велико Търново в рамките на предизборната кампания.

На въпроса „Какъв трябва да бъде новият президент на България?”, почти 34 на сто отговарят, че е необходимо той да бъде образован, опитен и решителен, а за малко над 30% от анкетираните, той трябва да бъде амбициозен и с ясни цели за промяна. Все още голям процент от хората, участвали в проучването вярват, че техният глас е важен. На питането „Доколко вашият глас е важен и би донесъл промяна след тези изборите?”, за над половината от анкетираните гласът им на тези президентски избори е много важен и те със сигурност ще упражнят правото си на вот. 15,2%, обаче, смятат, че от техния глас нищо не зависи и се колебаят дали да отидат до урните, показват още данните от анкетата на БСП.

Сред въпросите в допитването бе поставен и такъв, свързан с това какво би се променило в България след избора на нов президент. Тук хората посочват, че очакват по-голямо взаимодействие на властите, по-добър живот, стабилност, сигурност и по-добър контрол над правителството. Сред мненията бе изразено и това, че би могло да се стигне до предсрочни парламентарни избори и тръгване на България по нов път на развитие. Не малък процент от хората са убедени, че българският народ ще върне самочувствието и независимостта си, а страната ще стане по-сигурна за децата и младежите. Очакванията на хората са най-общо за по-силни институции, решаване на мигрантския въпрос и бедността.

Сред препоръките, които анкетираните дават на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова са да бъдат още по-смели и да запазят мотивацията си за промяна, да мислят първо за българина, после за външната политика, да бъдат патриоти, да помислят повече за младите хора в България и пенсионерите, да спазят обещанията си да се срещат с гражданите на страната и да изслушват техните проблеми и след победата. Сред исканията, отправени към новата президентска двойка са още – да опитат да направят по-добри взаимоотношения с азиатски страни и така да привлекат нови инвеститори и туристи. Като цяло обобщението е, че след избора на Радев – Йотова нашата страна ще върви към по-добро и ще се води ясна политика, съобразена единствено от интересите на страната. Проучването бе проведено за период от 10 дни в предизборния щаб на БСП, чрез срещи с хората и онлайн. В него се включиха граждани на Велико Търново от всички възрасти.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.