Доставиха ново професионално оборудване за „Социалния патронаж” в Търговище

Ново професионално оборудване достави и монтира по проект: „Модернизиране на кухненско оборудване на Общинско мероприятие „Социален патронаж„ Община Търговище.

Общата стойност на проекта е 22 791 лева с ДДС. Финансиращ орган е Фонд “Социална закрила”, който осигурява 90% от средствата, а Община Търговище съфинансира с 2 279 лева, съобщават от местната администрация.

По проекта са закупени, доставени и монтирани: 2 печки с по шест плочи, фурна и отоплител; професионална белачка за зеленчуци; пекарна с три фурни; 3 професионални фризера-ракла и бойлер.

Новото професионално оборудване вече се използва за приготвяне на по-качествена храна, при намалени разходи за електричество и по-висока ефективност.

Общо мероприятието се грижи за 660 човека на територията на общината. В град Търговище на подкрепа от „Социалния патронаж” разчитат 357 възрастни, болни, самотни и хора с ограничени финансови възможности. В кухнята се приготвя храната и за християнската трапезария към храм „Св. Иван Рилски”, в която има записани 67 души. Патронажът се грижи също за храненето на посетителите в Дневните центрове за възрастни и за хора с увреждания, както и за включените в програмата „Топъл обяд”, посочват от местната администрация.

„Социалният патронаж” в Търговище има четири филиала, включително три в селата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони