Досъдебно производство за хулиганство за бунта в Харманли

Във връзка със случая в Харманли има образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК – за хулигански действия и повреждане на имущество, информира директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, съобщават от МВР.

„Ситуацията на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли е спокойна. Преди обяд постъпи сигнал за нарушаване на обществения ред, на който се отзоваха служители от РУ – Харманли и жандармеристи“, уточни Терзийски.

Процесуално-следствените действия за установяване на конкретните извършители ще бъдат проведени под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

„Предприети са всички необходими действия, за да не се допусне нарушаване на обществения ред и сериозни инциденти“, допълни главен комисар Терзийски и поясни, че на място има допълнителни сили от районните управления край Харманли, както и жандармерийски сили от Бургас и Кърджали.

В зависимост от ситуацията, има готовност силите да бъдат увеличени или редуцирани. По думите му, няма пострадали полицейски служители и увредена техника. Овладяно е напрежението и са взети мерки за недопускане ескалирането на конфликта.

Коментари

Задължително поле