Дофинансират Хуманитарна гимназия в Търново с 23 000 лева

С 23 000 лева от местната хазна ще бъде дофинансирана Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Това предложение на общинската администрация подкрепиха в четвъртък местните парламентаристи, които за пореден път дебатираха за бъдещето на училището.

От групата на Реформаторския блок поискаха кметът и администрацията да изготвят план – сметка за следващите две учебни години с цел преодоляване на негативните тенденции, свързани с намаляващия брой на учениците.

„Забелязал съм, че когато стане дума за Хуманитарна гимназия, много се възбуждате. Никой обаче не пита как тази година успяхме да насочим 11 деца към училището. Никой не си задава въпроса какви усилия положиха директорката и учителите, за да направят така, че сега в гимназията да учат 34 ученика. Правете политика, кампания, рекламирайте паралелките в Хуманитарна гимназия, а не да ми искате справки! Направете така, че следващата учебна година да се запишат не 11, а 20 деца. Ангажирайте се пряко. В това училище проблем не е само липсата на деца, а и на преподаватели. Кой ще отиде да работи на половин щат? Сега, с това дофинансиране правим поредно усилие да спасил гимназията", категоричен бе кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

Местният парламент подкрепи предложението гимназията да получи допълнително финансиране. Средствата са необходими за заплати, осигурителни вноски и за отопление. 34 ученици се обучават в училището през настоящата учебна година. Те са разпределени в две професионални паралелки със специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове” и в една профилирана – журналистика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони