Референдум срещу скъпотията в Швейцария

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

Дофинансират Хуманитарна гимназия в Търново с 23 000 лева

С 23 000 лева от местната хазна ще бъде дофинансирана Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Това предложение на общинската администрация подкрепиха в четвъртък местните парламентаристи, които за пореден път дебатираха за бъдещето на училището.

От групата на Реформаторския блок поискаха кметът и администрацията да изготвят план – сметка за следващите две учебни години с цел преодоляване на негативните тенденции, свързани с намаляващия брой на учениците.

„Забелязал съм, че когато стане дума за Хуманитарна гимназия, много се възбуждате. Никой обаче не пита как тази година успяхме да насочим 11 деца към училището. Никой не си задава въпроса какви усилия положиха директорката и учителите, за да направят така, че сега в гимназията да учат 34 ученика. Правете политика, кампания, рекламирайте паралелките в Хуманитарна гимназия, а не да ми искате справки! Направете така, че следващата учебна година да се запишат не 11, а 20 деца. Ангажирайте се пряко. В това училище проблем не е само липсата на деца, а и на преподаватели. Кой ще отиде да работи на половин щат? Сега, с това дофинансиране правим поредно усилие да спасил гимназията“, категоричен бе кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

Местният парламент подкрепи предложението гимназията да получи допълнително финансиране. Средствата са необходими за заплати, осигурителни вноски и за отопление. 34 ученици се обучават в училището през настоящата учебна година. Те са разпределени в две професионални паралелки със специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове” и в една профилирана – журналистика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.