Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Мъж насъска питбула си срещу професор в столичния кв. „Овча купел”

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Бумащина спира 30 млн. лв. за лекарите Всяка година касата пренасочва огромна сума от перо на перо

Искрен Веселинов: Оставката на Каракачанов не е актуална, той е изключително ефективен

Скандал с личния имейл на Иванка Ползвала го за служебна кореспонденция

Ердоган: Решенията на Европейския съд за правата на човека не обвързват Турция

Марияна Николова ще е новият вицепремиер Депутатите гласуват номинацията й утре по предложение на премиера Борисов

Данък за гледане на мач в кръчма Целта е да се защитят авторските права на телевизиите

Доцент от Свищовската академия с почетното звание „Professor Honorificus” на чуждестранен ВУЗ Доц. д-р Агоп Саркисян получи почетните символи на Одеския държавен икономически университет

 

Доц. д-р Агоп Саркисян, дългогодишен преподавател от катедра „Бизнес информатика“ и бивш зам.-ректор по международната дейност при СА „Д. А. Ценов“ в Свищов бе удостоен със званието „Professor Honorificus” на Одеския държавен икономически университет в Украйна.

Научният съвет на университета, на свое заседание, по предложение на ректора – проф. д.ик.н. акад. Михаил Зверяков, взе решение за присъждане званието „Почетен професор“ на доц. Саркисян за принос в областта на международното сътрудничество и коопериране между двете висши училища.

Почетните символи на Одеския държавен икономически университет, доц. д-р Саркисян получи лично от ректора проф. д.ик.н. акад. Зверяков. След връчване на регалиите, новоизбраният почетен професор произнесе слово, в което подчерта, че сътрудничеството между двете висши училища се интензифицира след разширяване на партньорската университетска мрежа на Академията с университети от партниращи страни по програма “Еразъм+”.

Доц. Саркисян изрази надежда, че мобилността на студенти и академичен персонал ще се засили в бъдеще след решението на ЕК за удвояване на финансирането по програма “Еразъм+”. Свищовският учен сподели идеи за евентуални бъдещи действия в областта на академичното сътрудничество в социален и научен аспект. Към първото направление той предложи идеята да се обособи секция към алумни клубовете на университетите за студенти, участвали в мобилност между двете висши училища.

В научен аспект, доц. Саркисян предложи да се задълбочи сътрудничеството в областта на публикационната дейност в научни списания, издавани от двата партньора, да се развие практиката на изготвяне на рецензии на дисертационни трудове на докторанти от Академията и Одеския държавен икономически университет, да се координират усилията за включване на научните издания на двете висши училища в световните наукометрични бази данни SCOPUS и Web of Science.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.