Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Тръмп иска смъртно наказание за наркотрафиканти

Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

Доц. Иво Христов: Успехът на Румен Радев не е успех на БСП

Снимка: Архив

Успехът на ген. Радев не е успех на БСП, защото тук се гласува именно за личността на ген. Радев и това е огромен протестен вот, антисистемен вот, заяви пред БТВ социологът доц. Иво Христов.

По думите му е натрупано огромно напрежение и то рано или късно ще избие. Дори Радев да не спечели тези избори, проблемът не е в Радев и не е в изборите, смята социологът.

“Напрежението продължава, то е по всички линии – социални, икономически, ние се намираме в жестока геополитическа фаза и в този момент за съжаление ние имаме ръководство, което въобще не си дава сметка за всичко това – за дълбочината на кризата – вътрешна и външна. Те не виждат системните проблеми, които раждат тези частични проблеми”, заяви доц. Христов.

Според него БСП има големи проблеми, които въобще не е решила: “Те опират основно до нейната идентификация – що за партия е, кого представлява, какъв е нейният елит, за престъпленията, извършени в рамките на този т.нар. преход, за да ни докара до положението, в което се намираме в момента. Ако тя си мисли, че ще може да ги реши на ход, качвайки се върху едно популярно име, мисля, че това са сметки без кръчмаря”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ”Те не виждат системните проблеми, които раждат тези частични проблеми“, заяви доц. Христов.”

    Ивко молим не се излагай:) все пак си доцент и се предполага, умен човек:) Проблемите основните, се виждат МНОГО ДОБРЕ от всички, но си има причини заради които не искат да ги адресират, коментират, камо ли да работят за тяхното премахване…..
    И като доцентин за домашно ще чакаме отговор на въпроса – Защо? Не е трудно и твоите умни студенти могат да отговорят:)))

  2. Това доцентче май съвсем скоро ще го удостоят с “академик” или минимум с “професор”!!! Имам предвид “професор по ли3aнe на 3aдници”. Ей, “доцентче”, ГЕРБ до такава степен са опротивели на народа, че хората гласуват да бъдат изметени от властта, даже и ако ги смени БСП.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.