Доц. Людмил Симеонов: Хората трябва да бъдат много внимателни с пиратките

Снимка: БТВ

Хората трябва да бъдат много внимателни, особено децата – трябва да са предупредени какво може да се случи. Това призова доц. Людмил Симеонов от института за спешна помощ „Н.Й. Пирогов” по БТВ по отношение на инцидентите с пиротехнически средства.

Вчера в болницата бяха настанени три деца, които в столичния Южен парк. Едно от децата е получило тежки увреждания на дясната ръка и се е наложила ампутация на пръсти. Пострадала е и другата му ръка, както и лицето.

Според доц. Симеонов трите пострадали деца са се опитвали да вадят взривното вещество на пиратки, за да направят нов по-голям взрив.

При най-тежко пострадалото дете предстоят поредица от реконструктивни операции. При второто дете е засегната кожата в областта на лицето, затова то е настанено в лицево челюстната хирургия. Вчера стана ясно, че третото пострадало дете е било освободено за домашно лечение.

„Тези инциденти зачестяват в периода на Нова година, макар да има и спорадични в останалата част на годината. Напоследък инцидентите са намалели – може би заради информационните кампании или заради регламентирания пазар на подобни пиротехнически изделия”, посочи доц. Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве