Доц.Милен Михов, зам.-председател на ВМРО: Няма основание за предсрочни парламентарни избори

Предвид резултатите от евровота, няма основание за предсрочни парламентарни избори в България. Това заяви във вторник във Велико Търново депутатът и зам.-председател на ВМРО доц. Милен Михов.

Той подчерта, че воеводите не възнамеряват да развалят коалицията, защото не се оттеглят от поетите ангажименти към избирателите.

Според доц.Михов това се шестите успешни избори за ВМРО, а данните от гласуването във Великотърновска област, надхвърлят резултатите в национален мащаб.

"Общо 5279 избиратели са дали своя вот за ВМРО, което е 8,39 %. Като преференциален вот Ангел Джамбазки е събрал 1650 гласа. Най-висок резултат партията има в община Златарица- 31,59 %", изтъкна доц.Михов.

Балканската община се управлява от кметът на ВМРО Пенчо Чанев, който ще бъде издигнат като кандидат за градоначалник за четвърти мандат.В община Велико Търново за политическата сила са гласували 9,75 %, а в Горна Оряховица-8,40 %.

Доц.Михов обясни ниската избирателна активност в страната като симптом за сериозни недостатъци на политическата система у нас.

"Прави впечатление, че хората вече гласуват информирано. Доказателство за това са гласовете, които събра Десислава Иванчева от килията. БСП пък претърпя сериозно поражение и ръководството на левицата трябва да преосмисли политиката, която води", коментира доц.Милен Михов.

Той подчерта, че евроизборите са били за ВМРО тренировка за предстоящия вот за местна власт.

"Отдавна работим и стягаме местните структури за предстоящите избори. Амбициите ни са да имаме общински съветници във всяка от десетте общини на Великотърновска област", подчерта доц.Михов.

Той обаче не пожела да каже кой ще е кандидатът за кмет на старата столица от ВМРО.

Коментари

Задължително поле