До месец в Кърджали ще има 3D кино

Снимка: Радио Кърджали

До месец, най-късно до месец и половина отваря врати 3D кино в Кърджали. Това обяви инвеститорът на проекта Тенчо Тенев, съобщи БНР.  В момента все още текат усилени ремонтни работи в салона на сградата. Прожекции на най-новите филми ще се правят в областния град още в началото на август, като цените няма да са по-високи от тези, които се предлагат на пазара в този бранш, добави Тенев.

Близо десет години кърджалийци не могат да гледат кино. През годините на няколко пъти се говореше за намерения от страна на различни инвеститори за отваряне на киносалон в града, но това така и не се случи. В крайна сметка сега нещата изглеждат сериозни и най-късно до месец и половина се очаква киното да заработи, макар и със закъснение.

Припомняме, че със заповед на бившият областен управител Илия Илиев от 10 март 2016 г. беше проведен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот публична държавна собственост, включващ бившо кафе с обща площ около 200 кв. м и киносалон с обща площ над 500 кв. м. Бяха заложени специални условия.

Първото беше, че в срок от една година след сключване на договора спечелилият търга трябва да оборудва киносалона и да го въведе в експлоатация.

Второто беше киносалонът 24 пъти в годината да се предоставя безплатно за провеждане на мероприятия на държавни учреждения. Търгът беше спечелен от кърджалийска фирма. Тя ще стопанисва имота за срок от 10 години срещу сумата от 1350 лева месечно без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България