На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

До 10 март трябва да са доставени машините за вота

Датата, на която машините за електронно гласуване трябва да бъдат доставени в България, е 10 март 2017 г. Централната избирателна комисия публикува документацията на обществената поръчка за осигуряване на устройства за машинно гласуване.

От Агенцията по обществените поръчки става ясно, че инсталирането на софтуера трябва да стане до 18 март. Предвижда се машините да бъдат доставени в избирателните секции до 25 март. Стойността на поръчката е в размер на 12,5 млн. лв; без ДДС, а максималната стойност не трябва да надхвърля 15 млн. лв. без ДДС.

Експерти коментираха, че в заданието има неизпълними условия. Първото е, че в рамките на 12,5 млн. лв., максимум 15 млн. лв. трябва да бъдат осигурени не само устройствата, но и техният софтуер, да бъде платено на техниците по поддръжката и да бъдат сертифицирани устройствата. Посочено е, че кандидатите трябва да са най-малко двама. Досега от изборите през 2014 г. до президентските през 2016 г. в подобна процедура участва и печели единствено „Сиела Норма“. При това стойността на доставяните под наем устройства е била между 1400 и 1750 лева за машина.

Освен това срокът за доставка е изключително кратък. Докато се обсъждаше поръчката, от „Сиела Норма“ обявиха, че устройства могат да бъдат доставени от Филипините или Еквадор с кораби. Машините от Холандия, на които разчитаха от Министерския съвет, са за скрап, Няма да е изненада, ако се окаже, че няма нито един кандидат за участие в поръчката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.