До 15 години затвор и 100 000 лв. глоба може да отнесе дилър на амфетамини

Пловдивският окръжен съд уважи днес искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Латин С., който е обвинен за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.2 вр. ал.1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът намери, че са налице предвидените в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв. за престъплението, в извършването на което Латин С. е обвинен. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Латин С. е автор на извършеното деяние.

Магистратите прецениха, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража". Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив на 29 декември от 10 часа.

По същото досъдебно производство Окръжният съд в Пловдив е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" на още три лица. Те са задържани в момент на подготвяне на сделка с над 8 кг амфетамини на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, а стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право