Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

Турция провежда операция срещу сирийските сили в Идлиб

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 февруари 2020

Взимат субсидиите на фермери, палили стърнища Пожарната ще уведомява фонд “Земеделие”

Предлагат по-строги присъди за хакери (обзор)

Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

До 1500 лв. помощ от фонд „Ин витро“ в Шумен

Двойки с репродуктивни проблеми вече могат да кандидатстват за финансова подкрепа от общинския фонд „Ин витро“ в Шумен. Той ще осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лв., като кандидатите ще имат право на подпомагане до три пъти, поясняват от общината.

Правилникът за организацията и реда за подпомагане на семейства и лица, които живеят на семейни начала, както и необходимите документи за кандидатстване са на сайта на Община Шумен. Комисията, която ще разглежда документите на кандидатите, ще заседава в края на месец април.

Процедурите, които общината ще финансира, могат да бъдат извършени в здравни заведения на територията на цялата страна. Фондът ще финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК след становище на специалист по репродуктивна медицина.
Кандидатите трябва да са български граждани, задължително е единият да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от 3 години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки.

Попълненият комплект документи се подава в запечатан плик до Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ за асистирани репродуктивни техники на гише №3 в Центъра за информация и услуги в сградата на общината. Към документите е необходимо да бъде приложено и копие на фактура с касов бон, която съдържа описание и стойност на извършените медицински дейности.

С решение на Общинския съвет за тази година са заделени 20 000 лв. от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.