До 20 ноември пускат движението след ремонта на бул. "Тодор Каблешков" от бул. „Бъкстон“ до "Кауфланд"

Ремонтът на бул. „Тодор Каблешков“ се изпълнява в срок. Очаквам да приключи по-рано, имам уверението на изпълнителите, че към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. „Бъкстон“ до "Кауфланд", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на проверка на ремонтните дейности.

Изграждаме нов участък от бул. „Тодор Каблешков“, четирилентов, с тротоари и осветление. Срокът беше до края на годината, до Коледа. Изпълнителите ще се справят по-рано. За следващото лято ще остане следващият участък от "Кауфланд" до бул. „Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище. Няма как да работим през зимата и да асфалтираме, обясни Фандъкова.

Довършва се и последният участък от бул. „Княз Александър Дондуков“, който изостана докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато, съобщи още столичният кмет.

За изграждането на бул. „Монтевидео“ получих информация, че сроковете се спазват. До края на другата седмица очаквам да бъде пуснат участъкът до Нов български университет, а последният участък - до края на ноември, добави Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България