До 200 лева глоби за шум, пиене на алкохол и строителни дейности в почивните дни в Търново

Снимка: Архив

Глоби до 200 лева са предвидени за жителите на Велико Търново ако вдигат шум и слушат силна музика след 23 часа през лятото и след 22 часа през зимата, както и ако извършват строителни дейности от 22 до 8 часа и през почивните дни. Санкциите са предвидени в Наредба № 1 за опазване на обществения ред , приета от Общинския съвет в старата столица.

От 50 до 200 лева са глобите за тютюнопушене в закритите обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни помещения на територията на общината, с изключение на обособените за това места, както и за употреба на алкохол на необичайни за това места.

"Забранява се употребата на алкохолни напитки и тютюнопушенето от малолетни и непълнолетни лица в заведения за обществено хранене и увеселителни заведения на територията на Община Велико Търново", пише още в Наредбата.

В нея са заложени и глоби до 200 лева при нарушаване на забранта за демонстративни маневри, групово управление, участие в нерегламентирани състезания, форсиране на място на двигатели, употреба на звуков сигнал извън случаите разрешени от Закона за движение по пътищата от водачи на МПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България