До 3000 лв. за роман и 500 лв. за стихосбирка дава Община Пловдив на местни автори

Община Пловдив ще набира от 1 до 31 август предложения по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата за издаване на книги на местни автори и важна за града издания. Ще се финансират книги в следните области – художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, история или анкета, литературоведско изследване, монография; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология. Могат да кандидатстват и издателства, които представят пловдивски автори или преиздават книги или важни за града издания. Финансира се издаването на книги, като таванът за белетристична творба е до 3000 лв., а за стихосбирка – до 500 лв. По преценка на кандидатстващите за финансиране могат да бъдат представени допълнителни материали за дейността на твореца или творческия колектив, отзиви в медиите, рекламни материали, подкрепителни писма и писма за партньорство и други данни, удостоверяващи обстоятелствата по предложението.

Предложенията следва да съдържат пълен набор от документи, включващ попълнени декларации, апликационна форма и бюджет, самото произведение – завършено и подготвено за печат, копие от документ за самоличност на автора, заверен с подпис и текст „Вярно с оригинала”. Ако авторът е с постоянен адрес извън Пловдив, се представя удостоверение за настоящ адрес. Писмено съгласие от автора е необходимо, ако издателство участва в конкурсната процедура с неговото произведение, както и нотариално заверено пълномощно в случай, че предложението за участие не се подава от законен представител на кандидата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.