До 8 години затвор чакат бившия граничар, откраднал пистолета на самоубилия се Данаил

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 74-годишния бивш граничар Симеон Стоев за държане на две огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях без надлежно разрешение – престъпление по член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години, а има голяма вероятност бившият военен да дочака началото на съдебния процес в следствения арест, след като от Районна прокуратура –Пловдив внесоха в петък искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Симеон Стоев. До момента е установено, че за периода от 26 юли до 2 август 2017 г. обвиняемият Симеон Стоев е държал в дома си в Пловдив пистолет с марка „Берета“, с който в парк „Лаута” се е самоубил 43-годишният бизнесмен от Дупница Данаил Божилов, и втори пистолет, чиято марка е неизвестна.

Оръжието било открито в сряда от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на обвиняемия. За срок от 24 часа по делото са били извършени активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия, назначени са били балистична и химическа експертизи и др. Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право