ДПС започва националната си предизборна кампания от Велико Търново

ДПС ще открие националната си предизборна кампания на 24 февруари от Велико Търново. Официалният старт ще бъде даден от Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Очаква се да присъстват централното ръководство и водачите на листите във всички избирателни райони, както и активисти на партията от цялата страна.

Водач на листата на ДПС в старата столица е Камен Костадинов. Във вторник областното ръководство на Движението за права и свободи регистрира 16-членната си листа в РИК- Велико Търново. Костадинов е бил депутат в 40-ото, 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание. В 43-тия парламент той влезе като народен представител от Великотърновския избирателен район.

Втори в листата е ген. Симеон Симеонов, началник на отбраната на Българската армия за периода 2009 - 2014 г., командващ ВВС на БА от 2006 до 2009 година, който е издигнат е от гражданската квота на партията. На трета позиция е областният лидер на партията и настоящ общински съветник във Велико Търново Гюнай Далоолу.

Заместник- декан на Православния богословския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ пък е втори в листата на КП „Обединение – ДОСТ“ във Велико Търново. Доц. д-р Светослав Влайков е втори след водача на коалиционната листа Танер Исмаилов. До скоро Влайков бе съпричастен на Реформаторския блок и членуваше в Гражданския съвет от гражданската квота. Близостта му с местния активист Захари Ангелов от партията на Корман Исмаилов „Народна партия за свобода и достойнство“, която подписа коалиционно споразумение с ДОСТ за предстоящия вот, очевидно го е позиционирала в листата. Самият Захари Ангелов е на четвърто място в регистрираната във вторник в РИК- Велико Търново листа. Доц. Влайков е и състудент с лидера на ДОСТ Лютви Местан, който е завършил „Българска филология“ през 1985 г. във ВТУ.

Листата е в състав от 13 кандидат- депутати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони