На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

ДПС за референдума в Турция: Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата

Снимка: Архив

“Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата.” Това предупредиха от ДПС в декларация за предстоящия на 16 април референдум за конституционни промени в Турция, подписана от председателя Мустафа Карадайъ.

“Референдумът застрашава демокрацията, спазването на основни права и свободи, както и върховенството на закона”, гласи позицията на партията, според кято всички демократични сили и държави трябва да заемат категорична позиция.

“Кемалисткото държавно устройство превърна Турция от „болния човек на Европа“ в световен икономически, военен и политически колос”, напомнят от движението. “За да остане Турция такава: НЕ! на референдума”, призовават от ДПС.

Пълният текст на декларацията:

На 16 април Турция ще гласува на референдум конституционни промени, които ще я променят завинаги. И не само Турция. Но и Балканите, Европа и света.
Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата. Ердоган иска да бъде едновременно президент, премиер и партиен лидер. Без механизми за контрол и баланси.

Референдумът застрашава демокрацията, спазването на основни права и свободи, както и върховенството на закона.
Затова всички демократични сили и държави трябва да заемат категорична позиция още днес. За да не бъде късно утре!
Ние, като представители на ДПС, с над 30-годишна история, с основна кауза защита на правата и свободите на човека, върховенството на закона и демокрацията, казваме категорично НЕ:
– НЕ! на грубото потъпкване на правата и свободите на човека;
– НЕ! на липсата на свобода на словото в публичното пространство и на практиката да се арестуват и „въдворяват“ свободомислещи интелектуалци и журналисти;
– НЕ! на фасадната и лъжлива демокрация;
– НЕ! на насилието и диктатурата във всичките им форми;
– НЕ! на режисирани и контролирани „опити за преврати“ срещу утвърдени ценности и норми на Демокрацията;
– НЕ! на унизяването на армията, прокуратурата, съдебната система и държавната администрация;
– НЕ! на трансформацията на външната политика от „нулеви проблеми със всички съседи“ във заплашителни и агресивни действия към всички съседи;
– НЕ! на преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат, защото тя става вредна не само за съседите си, за региона и за света, но най-вече за Себе си!
Кемалисткото държавно устройство превърна Турция от „болния човек на Европа“ в световен икономически, военен и политически колос. За да остане Турция такава: НЕ! на референдума!
Бог да ни е на помощ!
Амин!
ПРЕДСЕДАТЕЛ:
МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. ДАНС е свърталище на доказани некадърници, които за да “заслужат” големите си заплати, са готови да ближат всякакви задници, но не и да работят съгласно вменените им в закона функционални задължения ! примери колкото щеш – и в сектор “енергетика”, и КТБ, и терористичните актове, и радикалния ислям…но най-големия грях на тези блюдолизци е, че затриха страната ни и народа ни, слугувайки по най-робски начин на антибългарската партия ДОСТ ! никой не се кани да вкара в затвора ислямиста лютви местан за настървеното му насъскване на турци, помаци и цигани срещу държавните институции /а безнаказаното неспазване на законите по същество е атака срещу нас българите /, насилственото ислямизиране на почти половината от населението в момента, защитата на абсурдни турски политически каузи…

  2. ДПС да го духат под вода . Ще има Референдум и той ще е “ДА ” . ДПС са наследници на тайните агенти от БКП и ДАНС начело с вожда Доган !

  3. Явно лунатика Елдонасран дава мЪни не само за ренегатите от ДОСТ, но и за тролчовци, като горните дървени тикви! Бълващите ментални екскременти би трябвало да се радват ако този “глуперендум” не мине, тъй като неговия успех ще доведе не до величието на Турция, а до нейния край – разкъсана от вътрешни противоречия. Рекох!

  4. ДОСТ Е РАДИКАЛНА МЮСУЛМАНСКА ПАРТИЯ. Под черния и плащ се раждат сакрални шахиди. Тя е кърмилница за идиловски изчадия с мракобесни намерения.
    Местан си е готов за панделата, но на Борисов му липсват топки. Такъв си ни е премиера, може би трябва да му поднасяме цветя и подаръци за 8 МАРТ!
    НАРОДА ГО ИЗБРА И ПАТРИОТИТЕ СА МУ ПАТЕРИЦИ.

  5. Тия пък за какви се мислят!! Идва края им.. Хората не гинеха в Белене за да може тая вихрушка да си живее охолно..

  6. Да им се национализира имуществото на тия депесари и да се раздаде на пенсионерите като добавка за Курбан байрям.. Питам го един? Вика “-ама аз съм работил “..откога да крадеш държавното и народното имущество се счита за “работа”.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.