ДПС изгони осъдения за педофилия Кузов

Шефът на софийската организация Нихат Кабил подаде оставка, отива си и председателя на „Оборище“

Осъденият за педофилия Владимир Кузов предизвика трус в ДПС. Заради приема му в редиците на движението оставка подаде шефът на софийската организация на партията Нихат Кабил, отива си и председателят на структурите от район „Оборище“ Антон Тепавичаров.

Председателят на движението Мустафа Карадайъ даде извънреден брифинг заради приемането на бившия депутат от "Атака" за член на партията.

"От медиите разбрахме, че Владимир Кузов е бил приет за член на ДПС", обяви Карадайъ. Той обясни, че при приемането на осъдения за педофилия Кузов са нарушени условията и редът за приема на нови членове, описани в устава на движението.

„Днес преди заседанието научихме, че снощи е заседавал Областният съвет на ДПС в София-град. Едно от решението им от снощи е, че издадената в нарушение членска книжка на лицето Кузов е нелегитимна и той не е легитимен член на ДПС", добави председателят на ДПС.

"Областният съвет освобождава председателя на ДПС в район "Оборище" Антон Тепавичаров", каза още Карадайъ.

Председателят на областната организация на движението в София Нихат Кабил пък е подал оставка. На днешното заседание на Централното оперативно бюро искането му за напускане на поста е прието. Кабил обаче остава член на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика