ДПС иска запазването на субсидия от 11 лв. (ОБЗОР)

Идеята да се намали до 0 лв. е несъстоятелна, смята Йордан Цонев

Приоритет на ДПС е запазване на субсидия от 11 лева. Предложението да се намали до 0 или 1 лев е несъстоятелно. Това заяви депутатът Йордан Цонев. Той подчерта, че от въвеждането на субсидията в ДПС винаги са били за публичното финансиране на партиите - т.е. от бюджета.

Според Цонев по този начин няма да се създават зависимостите, за които се говори през последната седмица.

“Тогава, когато ние говорихме, че ако публичното финансиране бъде намалено до степен да е равно на нула, каквото е единият лев на глас, тогава бяхме оплювани и от политическите ни опоненти, и от медиите, и от анализаторите, че сме били за публичното финансиране. Сега, когато казахме, добре след като не искате да има публично финансиране, ще възстановим, а не ще въведем, правото париите да се финансират от икономическите субекти и от физическите лица, защото това право го имаше”, посочи той.

Цонев отрече ДПС да има концепция как да се осъществява финансирането от икономически субекти за партиите и как да бъде регламентирано, тъй като това не било тяхното първо желание. И заяви, че който е внесъл референдума за 1 лев на глас, е трябвало да каже как ще се финансират политическите партии.

Коментари

Задължително поле