ДПС поиска оставки заради кризата в Перник

Има 60% загуби във водопреносната мрежа

Нужно е рационално управление на ресурса

ДПС поиска да се понесе политическа отговорност заради кризата в Перник. По думите на Джевдет Чакъров от Движението за права и свободи, в ситуацията трябва да се подходи достойно. Той отчете пред БНР, че в града има 60% загуби във водопреносната мрежа.

„Видно е, че има проблем, че има пропуски”, заяви той като допълни че отговорност трябва да се потърси от министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството.

„Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири”, каза Чакъров, който е член на парламентарната комисия по околна среда и води, бивш екоминистър.

По думите му България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси.

„Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната. Трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни”, допълни Джевдет Чакъров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България