ДПС си върна кметския пост в Кубрат

ДПС си върна кметското място в разградската община Кубрат, след като кандидатът им Алкин Неби спечели балотажа в неделя. За него гласуваха 4 664 избиратели. Опонентът му Нина Цонева от местна коалиция „Време за промяна” взе с 427 гласа по-малко.

По информация на председателя на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова на втория тур на изборите в Кубрат е имало 130 бюлетини, в които избирателите се отбелязали, че не подкрепят никой от участниците във вота. Други 70 пък са били недействителни.

В извънредните избори са участвали над 56% от избирателите в общината.

До насрочването на вота се стигна, след като пълномощията на предишния кмет Бюрхан Исмаилов бяха предсрочно прекратени, заради влязла в сила условна присъда.

Исмаилов управлява от името на местна коалиция, която на редовните избори спечели срещу ДПС. Сега движението отново си върна общината.

В Общинската избирателна комисия в неделя са получени две жалби. Едната е за купуване на гласове и е била препратена към прокуратурата, но не е образувано досъдебно производство и е прекратена, каза Борисова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони