Драгомир Стойнев: Вотът на недоворие е заради некомпетентност не само в един сектор

Снимка: Архив

"Вотът на недоворие е заради некомпетентност не само в един сектор, а в цялото управление. На управляващите им липсват капацитет, знания, умения да се навлезе в дълбочината на проблемите и компетентност за извършване на реформи." Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев по БНТ.

Той допълни, че правителството не умее и не знае как да прави реформи. Дори реформата с тол системите е трябвала да събере милиард и двеста милиона лева, с които да се подобри цялостната инфраструктура, а се оказало, че те ще бъдат не повече от 300 милиона лева. "50% от публичния ресурс трябва да бъде инвестиран, в другите 50% от времето за управление трябва да се правят реформи." - допълни Стойнев по темата.

"За да се задържат на власт, местните структури на ГЕРБ си позволиха да скрият от хората истината, само и само да не създават паника, така че да се задържат на власт, но застрашавайки по този начин нормалния живот на хората. Основната цел на едно правителство трябва да е да подобрява живота на хората. А той не се подобрява и виновните трябва да бъдат наказани." - заяви заместник-председателят на ПГ на левицата, напомняйки, че до момента в кабинета "Борисов 3" има цели 9 оставки, което говори за липсата на визия в мащаб за управление на страната. "Работи се от ден за ден, няма никаква визия и въобще коя е институцията в страната, която работи ефективно? Коя е тази институция, в която българските граждани имат доверие?" - попита той.

"Днес правителството на Борисов жъне това, което пося преди 10 години, а именно - безхаберие, липса на управленски опит и желание за правене на реформи, некомпетентност, от което в крайна сметка страдат българските граждани. На кметовете от левицата не се даваше нужното финансиране", каза Стойнев.

На въпрос относно математическата възможност вотът на недоворие да сполучи, Стойнев увери, че "БСП за България" е уговорила за следващата седмица разговори с всички парламентарни политически сили, в това число и с независимите депутати.

"Кметът в Перник, ако не идваше от БСП, дали щеше да сезира прокуратурата? Станислав Владимиров сезира прокуратурата още на втория ден от своето управление. Съвсем нормално е той да работи с правителството. Млад политик, истински загрижен за гражданите на Перник"- сподели той мнението си на въпрос за лоялността на Станислав Владимиров към излъчилата го партия.

По темата за боклука, Драгомир Стойнев попита кои са технологиите в България, които биха позволили рециклирането на внесените 800 хиляди тона незаконен боклук, кое го налага и защо било необходимо да се внася такъв дори от трети страни. Според него България по този начин се е превърнала в боклукчийското кошче на ЕС, но не скри, че левицата е притеснена от количествата внесена смет и че ситуацията намирисва на правенето на далавера от някои на гърба на българските граждани.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика