Ще обсъждат в Стара Загора мерки срещу агресията в училище

Ученици танцуват в междучасие за здраве

Арестуваха турчин, опитал да подкупи полицаи в Харманли

Полицията в Румъния разследва “подозрителната” смърт на местен журналист

Кристиан Вигенин: Не съм чул премиерът ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони

Хакери манипулирали игрални автомати в цялата страна Четирима души са задържани

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Задържаха Саркози, ще го разпитват за изборни нарушения

Цветан Цветанов: Темата сигурност не трябва да има политически оттенък

Ръководството на МВР даде положителна оценка за работата на ОДМВР- София

Милен Велчев: Би било грешка, ако страната ни настоява на всяка цена да купи ЧЕЗ

Президентът на Сърбия Александър Вучич е на необявено посещение в САЩ

Телефонните измамници действат от територията на Румъния

Какво изчислява най-новият радар на КАТ?

Драгомир Стойнев: За нас българският предприемач е ключов за развитието на икономиката

Снимка: Пресцентър на БСП

За БСП е много важно да имаме потенциал за увеличаване на икономическия растеж в България. Сега икономиката ни е базирана на европейски средства, но те трябва да допълват националното финансиране, те нямат заместващи функции”, заяви в Стара Загора Драгомир Стойнев, водач на листата на “БСП за България” за региона на среща с предприемачи, съобщават от пресцентъра на БСП. По думите му това е и икономика на обществените поръчки – 10% от фирмите са усвоили 53 млрд. лв.  Според него България става все по-малко атрактивна за чуждестранните инвеститори. „Най-голям инвеститор са българите в чужбина, които изпращат средства на своите близки”, категоричен бе бившият икономически министър.

Стойнев посочи, че не се стимулира българският бизнес, няма я държавната подкрепа, а банките не подкрепят предприемачите с нисколихвени кредити. „БСП иска де се обърне пирамидата и най-отгоре да стои българският предприемач”, каза още социалистът. Той представи и икономическата програма на партията, която залага на стимулиране на икономическия растеж –  да не се увеличават данъците, да бъде премахнат данък „уикенд”, да се въведе професионалното начало в управлението на държавните предприятия,  създаване на фонд „Индустрия” и фонд „Иновации” в помощ на предприемачите и младите български учени. Според Стойнев ще се акцентира и върху развитие на капиталовия пазар чрез създаване на отделен сегмент на Българска фондова борса, където малките фирми ще могат да набират публичен капитал, без да имат статут на публични дружества. Той обясни, че младите предприемачи до 35 години, които създават фирма и открият пет работни места пък се освобождават от данък печалба за две години, за да се стимулират иновациите.

„Опасността след четири години в Старозагорския регион да има икономическа и социална бомба е реална, ако се приеме на LCP BREF („Референтен документ за най-добри налични техники за Големи горивни инсталации”) ”, предупреди Стойнев. По думите му това ще доведе до закриване на комплекса „Марица-изток” и загуба на над 100 000 работни места. Стойнев отново припомни, че през 2016 г. българската страна не е защитила интересите на енергетиката ни.
Стойнев подчерта, че създаването на национална карта „Образование-икономика” също е приоритет за БСП. Той обясни, че идеята е държавата да поеме обучението на кадрите, както и бизнесът да навлезе в подготовката на българските специалисти. Стойнев представи и идеята за „българското”, според която така ще се наричат продукти произведени само с български суровини. Социалистът допълни, че големите търговски вериги ще имат квота за български продукти, което ще стимулира производството им.

Пари в държавата има, приоритетите са ни грешни

„За нас са важни българският производител, българският предприемач, българската икономика. Не смятаме, че трябва да натоварваме средната класа, която е моторът на икономиката ни”, обясни водачът на листата. Той подчерта, че затова и от БСП предлагат плоският от 10% данък върху печалбата и доходите да остане, а 20% ще плащат само тези, които получават над 10 000 лв. месечно. „Пари в държавата има, приоритетите са ни грешни”, убеден е икономистът Стойнев.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.