Драгомир Стойнев за номинацията на Йончева: Вслушахме се в партийните структури

Снимка: Архив

"Ръководството на партията предлага на Националния съвет на БСП Елена Йончева да бъде водач на листата ни за евроизборите. Ние уважаваме мението на нашите структури и се вслушваме в тях - от 293 организации, тя е номинирана в 266". Това заяви пред Нова ТВ зам.-председателят на парламентарната група на БСП и член на Изпълнителното бюро Драгомир Стойнев, съобщиха от пресцентъра на партията,

"Елена е олицетворение на борбата за справедливост, човек който не се страхува да казва истината", каза той и даде като примери оповестената от нея информация за начина на управление на много общини в страната, за начина на изграждане на оградата по границата ни с Турция, за некачественото строителство на инфраструктура. "Искаме тя да е в Европейския парламент, за да продължи битката си за справедливост и там", подчерта той.

Драгомир Стойнев изтъкна, че БСП има желание да разшири членската си маса, да привлече нови симпатизанти и гласоподаватели, за да може да спечели европейските избори, а от там и голямата си цел - победа на парламентарните избори. "За всички е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори. Въпрос е на време", категоричен бе той.

Драгомир Стойнев заяви, че за всяка партия е богатство в листата си да има личности като Сергей Станишев, Деница Златева, проф. Иво Христов и проф Румен Гечев, Петър Курумбашев и Момчил Неков, които също са получили много номинации. "Дано и другите партии имат такива личности. Убеден съм че след две седмици тези хора ще намерят място и в листата за еврозборите. С тях ще направим добър отбор, който да спечели европейските избори и да защитава интересите на българските граждани в Европа", заключи Драгомир Стойнев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика