Драгомир Стойнев: Земеделското министерство проспа момента за превенция на африканската чума

За пореден път гледаме законопроект, който не е внесен от Министерски съвет. За пореден път Министерски съвет прехвърля топката към парламента, който няма никаква вина за разразилата се африканска чума. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна по време на дебатите за Закона за лова и опазване на дивеча.

Той бе категоричен, че всичко, което се е случило, е изцяло по вина на министерството на земеделието и ГЕРБ, защото по думите му държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Снимки: Денислав Стойчев

”Преди няколко години министерството проспа момента за превенция. В продължение на четири години се знае, че африканската чума настъпва към България, но не бяха предприети никакви мерки, освен да се построи една телена ограда. Не бяха предупредени стопаните в Северна България, не им бе забранено да отглеждат свине, не бяха предприети и никакви мерки за изграждане на нужните екарисажи”, коментира народният представител. Той добави, че когато се е създал хаосът, правителството както винаги е дотичало в парламента, за да иска от народните представители да решат проблема. „Отново се прави законодателство набързо, когато кризата вече е факт и това се превръща в практика”, заключи Драгомир Стойнев.

Коментари

Задължително поле