Драгомир Стойнев: Коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти няма да издържи 4 години на нашата опозиция

„Коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти е доста странна, няма как да издържи 4 години на такава силна опозиция като нашата”, заяви Драгомир Стойнев от БСП пред БТВ.

По думите му е съвсем нормално Бойко Борисов и ГЕРБ да дават заявка за пълен управленски мандат, тъй като до момента не са изкарвали нито един такъв.

„Обединените патриоти са хора, които никога не са подкрепяли Европейския съюз. ГЕРБ уж са проевропейска партия, но явно има някакви интереси, които водят до създаването на този кабинет”, допълни още Драгомир Стойнев.

По думите му той много се съмнява, че между ГЕРБ и Патриотите ще има единни решения за политики и разбирателство.

Драгомир Стойнев поясни, че левицата със сигурност ще бъде опозиция на управлението, но що се касае до важни външнополитически въпроси, ще се търси консенсус с управляващото мнозинство.

„Ние имаме една основна краткосрочна цел – успешно председателство на Европейския съюз. Всички политически сили трябва да се обединим, за да имаме едно добро председателство”, допълни Стойнев.

По думите му предстоящите преговори за Брекзит, както и тежката година за Европа са допълни предизвикателство за нашето председателство и партиите трябва да покажат, че са единни когато става въпрос за национален интерес.

„Когато се касае за вътрешни проблеми е необходимо да бъдем много по-настъпателни и да предлагаме решения”, каза той по повод БСП като опозиция.

Стойнев поясни, че именно поради тази причина Корнелия Нинова е отказала поста на председател на Народното събрание, тъй като „партията трябва да бъде в опозиция докрай”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Не би трябвало да има остри противоречия между управляващи и опозиция, та нали всички са бивши комунисти.

  1. така е, но демокрацията се крепи на цирка между управляващи и опозиция….

 2. а защо трябва да се проваля управлението , ако е от полза за българия. вместо да се обединят усилията на всички, за да се измъкнем от това тресавище, в което сме натикани и от леви, и от десни и от центристи, този юнак ни обяснява как щял да рие и хвърля къчове в парламента, заради едната чиста опозиция. тъпотия, бесепарска тъпотия, като на онзи келеш, дето се „майтапеше“ по телевизията, че бил закъснял защото рязъл глави. майтап бе ,уили!

  1. Др.Стойнев обяснява точно и ясно каква ще е позицията на БСП . бретшнайдер пита :“а защо трябва да се проваля управлението , ако е от полза за българия.“ – отговорът не е много сложен – виж как пишеш , а толкова грамотни са и новите/стари властници , като най-умният и начело – Боко , сам се похвали , че се разбира с простите , защото и той е прост , в което не може да има никакво съмнение . А има стара поговорка – “ прост народ – слаба държава “ , а какво остава като и шефът й е пръв простак ?

   1. факт е, че хората предпочитат простия боко пред интелигентите на позитано. и това не е, защото хората са прости.

   2. Е, друго си е да те управлява ухилен интелигент, който говори хубаво, но нищо не казва, защото всичките му знания опират само до съветската униформа.

 3. седнал на чужд гроб да плаче, вместо да си гледа насрания задник….

 4. Може ли да обясни колко правителства на БКП/БСП изкараха пълен мандат: може би на ЛУКАНОВ, на ВИДЕНОВ или на ОРЕШАРСКИ. По добре тоя смешник да се скрие, но те са ГЬОНСУРАТИ.

 5. И-и-и-и-истина ви к-к-к-казва ч-ч-ч-човекът! Не гледайте какво са правили преди. Те повече няма да правят така! Честна комсомолска!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.