Драконовски мерки за сигурност край паметника на Съединението в Пловдив (СНИМКИ)

Забраниха използването на дронове в района на площада

Драконовски мерки за сигурност се въвеждат в Пловдив край паметника на Съединението на България, където в сряда вечер ще е кулминацията на започналите ден по-рано чествания с тържествена заря проверка.

Шести септември е и Празник на Пловдив и кметът Иван Тотев е изпратил над 700 покани на ВИП-гости, като засега е сигурно, че ще присъства председателят на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев.

От съображения за сигурност се забранява изполването на дронове в района на площад „Съединение”, който ще бъде пазен и от снайперисти, качени на покривите на околните сгради, като една от тях е тази на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура. Ще бъде въведен строг пропускателен режим с метални заграждения от всички възможни посоки, а в района на площада няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети и стъклени бутилки и съмнителни лица.

Входът за представителите на организациите, които са заявили в Община Пловдив поднасянето на венци, ще е откъм ул. „Хан Кубрат“ от страната на Археологическия музей и бившия Щаб на армията и то не по-късно от 19.30 часа. В 19.45 часа в Регионалният Исторически музей ще бъде официално открита изложбата „Непознатата война”, като достъпът до нея ще бъде силно ограничен и няма да бъдат допускани дори журналисти. Тържествената заря-проверка започва в 20.30 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ.

Движението по бул. „Шести септември“ в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Руски“ ще бъде спряно от 18.30 часа до приключване на събитието.

Служители на общинско предприятие „Чистота” изкъпаха във вторник обилно с 15 литра шампоан с дъх на люляк и стотици литри вода Паметника на Съединението. С пароструйка бяха премахнати графитите от площада и близкия подлез, а с маркучи бяха почистени водоприемните шахти и автобусните спирки. От ОП „Градини и паркове” пък украсиха с 50 000 цветя площад „Съединение”, където в сряда преди обяд ще е финалът на велопохода и традиционния полумаратон на 21 км със старт от град Съединение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България