"Дракон" ще лети до Международната космическа станция след 12 декември

Изстрелването на американския космически кораб Dragon ("Дракон") с товар за екипажа на Международната космическа станция (МКС) ще може да стане не по-рано от 12 декември, съобщи във вторник НАСА. Според Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространства "Космическият кораб Dragon с товар с научно и изследователско предназначение ще бъде един месец свързан с космическата станция", съобщава БГНЕС.

Изпращането на кораба бе планирано по-рано за 8 декември. При отлагането на датата за по-късно време се отчитаха и "степента на готовност на стартовата площадка, изискванията към товара с научно предназначение, заетостта на екипажа", поясняват от космическата агенция на САЩ.

В момента на МКС са астронавтите на НАСА Рандол Брезник, Марк ВАнде Хай и Джоузеф Акаба, както и астронавтът на Европейската космическа агенция (ЕКА) Паоло Насполи. Там са и космонавтите Александър Мисуркин и Сергей Рязанский. предишната мисия на МКС започна на 14 август и завърши на 17 септември. Dragon достави на орбиталния комплекс питейна вода, продоволствие, научни прибори, нов компютър и друго оборудване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка