Драма за титлата в Казахстан

В истинска драма се превърна последният кръг на казахстанското първенство следващата неделя. „Астана“ с треньор Станимир Стоилов не успя да стане преждевременно шампион. Лидерът падна с 0:2 у дома от преследвача „Кайрат“ в голямото дерби. Така разликата между двата гранда стана само точка мач преди края.

„Астана“ обаче продължава да е фаворит за четвърта поредна титла. В последния кръг шампионът от последните три сезона приема на своя стадион „Акжаик“, който ще участва в бараж за оцеляване. Но „Астана“ се нуждае от задължителна победа. Защото „Кайрат“ също ще играе у дома срещу „Актобе“ и ще чака грешка на съперника. Проблем за тима на Стоилов е гостуването на „Макаби“ (Тел Авив) в Лига Европа в четвъртък. И там „Астана“ има всички шансове да продължи напред в турнира.

В същото време „Кайсар“ на треньора Стойчо Младенов завърши 0:0 като гост на „Акжаик“. С ремито отборът стана фаворит за шестото място в крайното класиране, въпреки че изостава на точка от „Шахтьор“ (Караганди). Съперникът на Екзекутора на „Ливърпул“ трябва да играе в последния кръг като гост на „Иртиш“, който ще се бори за евровиза. А „Кайсар“ гостува на изпадналия „Тарас“. През втората част на първенството тимът на Младенов е един от най-силно представящите се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ