Драма с избора на съдии в American Idol

Екипът на предаването вече е похарчил 35 млн. долара от общо 40, отредени за заплати на ментори

Предлагат сделка за партньорство с „Дисни“

Драма с избора на съдии в новия сезон на музикалното предаване American Idol заради ограничения на бюджета. Според информация на американския таблоид “Ти Ем Зи” шоуто разполага с 40 милиона долара, с които да плати хонорарите на менторите и водещия, но вече са похарчени голяма част от тях.

При обявяването на “възраждането” на предаването стана ясно, че първият и главен съдия в предаването ще бъде поп звездата Кейти Пери. Веднага след това изтече и информация, че за тази дейност певицата се е договорила да прибере колосалната сума от 25 милиона долара, което е повече от половината на целия бюджет. За водещ на American Idol екипът на предаването успя да привлече популярния зад Океана Раян Сикрест, като се договорили хонорарът му да бъде малко над 10 милиона, при първоначално поискани от него $15 млн.

По този начин, за участието на Пери и Сикрест в новия сезон на певческото риалити, продуцентите похарчили почти целия си бюджет. С оставащите им 5 млн. долара те трябва да договорят още поне двама съдии, тъй като форматът на предаването изисква минимум трима души да оценяват кандидатстващите за слава музиканти.

Според американските таблоиди главният проблем идва от факта, че в интернет пространството изтече информацията за рекордния хонорар на Кейти Пери. След като останалите звезди разбрали, че поп звездата ще прибира 25 милиона за работата си в предаването, те веднага поискали увеличение на хонорарите, което обаче не може да им бъде осигурено.

Сега екипът на American Idol се опитва да привлече популярни лица от шоубизнеса, като им предложи ексклузивни привилегии и партньорство с компания “Дисни”. Това включва сделки за продуциране, лиценз за продаване на стоки на територията на комплекса и други.

По непотвърдена информация в момента се водят преговори с кънтри звездата Люк Браян, но все още не е ясно дали ще подпише договор за участие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл