Дрогата разделя Ал Бано и Ромина

Певците с малката Иления.

Събралият се отново дует ще пее на 19 март в зала 1 на НДК

Обвиняват се взаимно за смъртта на Иления

Легендарният италиански дует Ал Бано и Ромина Пауър се завръща с турне, в което е включен и концерт в София на 19 март в зала 1 на НДК. Обиколката е посветена на 40-годишната им кариера, през която са родени едни от най-големите им и обичани хитове като “Liberta”, “Felicita”, “Ci sara”, “Cara terra mia”, “Ma il cuore no, Angeli”, “Sempre sempre” и много други.

Освен изцяло хитов репертоар, спектаклите включват впечатляваща сценография, сценични ефекти и мултимедия с кадри от кариерата на дуета, техните незабравими срещи с публиката по свята и мигове от живота им зад кулисите.

С уникално красивия си глас Ал Бано Каризи пробива като артист на клана Челентано. Работил със самия Адриано Челентано и със звезди като “Ролинг Стоунс”, талантливият певец става един от най-търсените гласове в света на италианската популярна музика.

Бъдещата му половинка на сцената и живота Ромина Пауър е дъщеря на световноизвестния холивудски актьор и режисьор Тайрън Пауър и на първото “момиче на Джеймс Бонд”- известната актриса Линда Кристън.

След развода на родителите си Ромина прекарва детството си в Италия и Мексико. На седем е, когато баща умира. За майка си - мексиканската актриса Линда Кристиян, разказва, че носела в козметичната си чантичка мощното психоактивно вещество ЛСД, даже веднъж сипала малко в чая на крал Хюсеин, докато му били на гости в Йордания.

Ромина и Ал Бано се срещат на снимачната площадка на мюзикълa “Nel Sole” през 1967 година - той е на 25, тя на 16. В последствие той пише песен, после правят дует. Женят се през 1970 г. Ражда се дъщеря им Иления, имат още три деца: син Яри, и дъщери Кристел и Йоланда.

От 1975 г. Ал Бано и Ромина са много успешен и известен дует в Европа и Латинска Америка и записват 20 албума, като последния - “Emozionale” издават през 1995-а.

Междувременно на 6 януари 1994 г. в Ню Орлиънс

изчезва безследно най-голямата им дъщеря

Иления Каризи. Дуетът отменя всичките си концерти и се посвещава на издирването. Двойката не успява да преодолее тази загуба и се развежда 5 години по-късно, отправяйки си обвинения един към друг за изчезването на дъщеря им. Ромина напада Ал Бано, че се е държал като диктатор в семейството и затова Иления искала да напусне дома им. Според него пък проблемът е в наркотиците. Почти убеден е, че бившата му жена давала на дъщеря им да пуши марихуана и да се дрогира. “Веднъж Иления ми се похвали, че получила най-високата оценка на един изпит в King’s College в Лондон заради невероятна енергия, след като пушила марихуана. Казах , че това не е резултат на нейните умения и предпочитам да беше получила лоша оценка”, разказва преди време Ал Бано.

След години разследвания той иска от съда в района Бриндизи, където е последната жилищна регистрация на дъщеря му, да я обяви официално за мъртва. През 2014 г., след две години липса на новини, съдът постановява, че Иления е мъртва.

В автобиографичната си книга, издадена и у нас от “Сиела”, Ал Бано споделя, че дъщеря им е била видяна за последно до река Мисисипи с книга в ръка на място, забранено за достъп. Пазач я помолил да се махне оттам, а тя му отговорила, че принадлежи на водата. Трупът не е открит, а последните разкрития водят към сериен убиец.

Ал Бано си спомня, че след раждането на Иления, когато я изписвали, главният вход на болницата бил барикадиран от журналисти и

малката била изнесена през моргата

Усетил го като лоша поличба. Ромина теши мъката и гнева си, отдавайки се на будизма, участва в телевизионни шоута в италианските телевизии, чете “Монолози на вагината” на сцена. Пътува в Индия със сина си Яри Каризи и режисира кратки филмчета, пише книги за баща си и майка си, прави изложби, а през 2012-а излиза албумът “Da lontano” с песни, записани през 1999 година.

По време на раздялата им Ал Бано намери и нова любов, с която се обвърза - Лоредана Лечизо. И макар с нея да имат две деца, сред време се разделят.

През 2015-а Aл Бaнo и Poминa Пayъp отново ce събират като дует и това става нa cцeнaтa нa фecтивaлa в Caн Peмo. Две години преди да пeят нa 65-отo издaниe нa фecтивaлa нa итaлиaнcкaтa пeceн, те изнаcят кoнцepт в Mocквa. Pycкaтa cтoлицa нe e избpaнa cлyчaйнo oт тяx. Пpичинaтa e, чe тaм двaмaта имaт изключитeлнo мнoгo пoчитaтeли.

Коментари

Задължително поле