Дрога залива морето, петима надрусани зад волана за денонощие

И синът на бизнесмена Найден Милков хванат да бърка наркотици

Дрога залива морето. Нонстоп полицията залавя пияни и надрусани шофьори.

Най-много са случаите в курорта Слънчев бряг. При полицейска операция само за едно денонощие са засечени петима след употреба на наркотици и алкохол зад волана.

"При операцията само за последното денонощие са съставени общо 310 акта, от които: 5 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и наркотични вещества, 11 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила, 6 акта за установени неправоспособни водачи на МПС идр. нарушения", казаха от ОД на МВР в Бургас.

Предния ден униформените заловиха и сина на Найден Милков, /бизнесмен, известен като един от основателите на Първа частна милиция и от дуетите си с певицата Тони Дачева/- Димитър Милков да бърка дрога.

Близо 40 грама саморъчно произведен метамфетамин /пико/, както и 10 грама суха зелена тревна маса /канабис/, са намерени и иззети от дома му. Открити са и прекурсори за производство на наркотични вещества. Току-що приготвения метамфетамин бил още в тавичка от йенско стъкло.

Пласиращите дрога, хванати в курорта по морето са бургазлии, има също и хора от Сливен и Ямбол. В Бургас най-често се залавят продаващи марихуана. Продължава и залавянето на мобилните лаборатории или така наречените "лаборатории в раница", където нужните на "мастър шефовете" инструменти се носят и на всяко уречено и удобно място, извършват "готвенето".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право