Дрогиран наркодилър без книжка се блъсна в патрулка

Снимка: Архив

26-годишен криминално проявен е привлечен като обвиняем за разпространение на над 1 кг синтетични наркотици в Пловдив, съобщиха от МВР.

При специализирана полицейска операция на територията на квартал „Столипиново“, служители на Шесто РУ извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Мъжът се е опитал да избяга и причинил пътно-транспортно произшествие, удряйки се в полицейския автомобил. Пострадали няма.

При проверката станало ясно, че той е неправоспособен, а проба с драгчек дала положителен резултат за наличие на опиати. При залавянето му нарушителят изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество.

В хода на акцията е извършено и претърсване на жилище и два гаража, където са намерени и иззети две найлонови торби и пликове с различно съдържание, както и 10 боеприпаса. Експертна справка показва, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1 167 г, а на изхвърления плик - около 8 г хероин.

По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл.354 а ал 1, чл 343 в , ал 1 и 343 б , ал 3 от НК, както и за осуетяване на полицейска проверка. Предстои нарушителят да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Коментари

Задължително поле