Дрогиран отмъкна безшумно GSM от заспала жена

Напушен с марихуана шуменец се вмъкна в къща, където домакинята спяла и отмъкна без да го усети скъпия й мобилен телефон. Безшумният грабеж станал следобяд във вторник и само след няколко часа 19-годишният М.Б. бил задържан от полицията.

Съседи на жената видяли момчето да влиза в къщата, но не се усъмнили, защото стопанката му била далечна родственица. След като 44-годишната жена се събудила, видяла липсата на своя Самсунг-а С7, започнала да разпитва комшиите и подозренията паднали върху момчето. Веднага била уведомена полицията и униформени пристигнали на място в ромската махала на Шумен.

Момчето още било в района, но пред полиците категорично отрекло да е извършител на грабежа. За лош късмет по това време по ул. "Генерал Скобелев" минал човекът, на когого М.Б. успял да продаде телефона само срещу 100 лв. Той издал крадеца. По време на извършен личен обиск в М.Б. е открита саморъчно свита недопушена цигара, която по негови данни е марихуана. Иззета е и ще бъде лабораторно изследвана. Телефонът е върнат на собственичката му. За срок до 24 часа в РУ-Шумен е задържан апашът и срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право