ДС връзките на Васил Терзиев - опасни и дебели

Снимка: Булфото
Васил Терзиев

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София не е приятел на истината

Информацията на кандидата на кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев относно зависимостите му от ДС и в частност на неговия бизнес, драматично се разминават с документалната истина, се казва в публикация на сайта Zona NEWS.

"Телерик" започва своята дейност през 2002-та година като част от "Кимкооп Трейдинг" ООД - компания, която произвежда високоспециализирана оптична техника, включваща компоненти за отбрана и сигурността. Компанията, занимаща се с военна техника и множество чувствителни сделки в сферата на оръжейната търговия, дава финансовото начало на "Телерик" като я регистрира като част от своята дейност. За това помага бащата на Светлозар Георгиев, съдружник на Васил Терзиев и един от основателите на "Телерик", който сега поема неговия бизнес.

Информация за отделяне на дружествата помества "Държавен вестник" през 2006-та година в своя 60-ти брой. Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 16, ал. 3 и чл. 231 ТЗ регистрира с решение от 26.VII.2005 г. по ф. д. № 4421/2001 промени за "Кимкооп Трейдинг" - ООД: вписва прехвърляне на предприятие, съставляващо дейност по производство и търговия със софтуерни продукти, от "Кимкооп Трейдинг" - ООД, на "Телерик" - АД (рег. по ф. д. № 4209/2005).

Информацията за "Кимкооп Трейдинг" обаче се разминава с твърденията на кандидата на кмет Васил Терзиев. В редица интерювта той заявява, че компанията е тръгнала от "нулата", без да разчита на семейни пари. 

Павел Тодоров Терзиев, лично кадрово дело (ЛКД). 

Интересна е и дейността на Павел Тодоров Терзиев, роднина на Васил Терзиев, който е бил офицер от Държавна сигурност - също както бащата на Васил Терзиев, неговият дядо и братът на дядото. В личното кадрово дело, публикувано на сайта на т.нар. комисия по досиетата откриваме данни за агентурното минало на Тодор Терзиев - брат на дядото на Васил Терзиев.

Бащата на Павел Терзиев е шумкар в бандата "Георги Димитров", а майката - в ремсова група

Павел Тодоров Терзиев (роден на 25.10.1949 г. в гр. Пловдив) е бил щатен служител на мракобесното Шесто управление на ДС и на УБО-ДС. 

Като старши школник 1969 г. е помощник на ОР от ВКР-ДС в гарнизона

Още като старши школник 1969 г. е помощник на ОР от ВКР-ДС в гарнизона в град Смолян. 

Заповед от 31 юли 1973 г. за преназначаване в Шесто управление

Със заповед № 2306/ 31.07.1973 г. е назначен за разузнавач III степен.

Заповед за преназначаване от 1977 г.

Със заповед № 44/ 07.09.1977 г. е преназначен за разузнавач II степен.

Заповед за преназначававане от 1980 г.

Със заповед № 30/ 12.05.1980 г. е преназначен за ст. разузнавач.

Заповед за преназначававане от 1980 г.

Със заповед № 54/ 12.09.1982 г. е преназначен за инспектор.

Със заповед № 27/ 01.04.1983 г. е преназначен за зам. н-к отделение.

Заповед за преназначаване като зам.-началник на отделение от 1983 г.

Със заповед № 1718/ 26.05.1989 г. е преназначен за н-к на отделение в УБО. Н-к на отделение до 01.06.1992 г.

1990 г. е повишен в звание вече като част от новосъздадената НСО

Свързани фирми с участието на Павел Терзиев:
1. В съвета на директорите на "Източна газова компания" ЕАД. Собственик на капитала на "Източна газова компания" ЕАД е "Россгаз Асет" – БЪЛГАРИЯ (ROSSGAZ ASSET).

Павел Терзиев - съсобственик на Източна газова компания

Собственикът е Тодор Петров Стефанов, който също е и собственик на "Россгаз инженеринг" ЕООД (ЕИК/ПИК 131461936). Павел Терзиев е в Съвета на директорите на "Россгаз Асет".

Тодор Петров Стефанов в Россгаз Асет

Самата "Россгаз", в чиито борд на директорите е лично Павел Терзиев е първоначална собственост на "Еврохолд България", свързана с Николай Василев, чийто баща е част от Военното контраразузнаване! Атанас Тилев, известен като агент "Румянцев" и готвен за нелегал от някогашното военно разузнаване на комунистическа България РУМНО, е имал доверен представител в "ЕВРОХОЛД" — Любомир Христов Стоев, бивш управител на фирмата на Тилев "ДАР Финанс". Той е член на Надзорния съвет на "ЕВРОХОЛД" до 20.07.2021 г., когато са вписани промени в Търговския регистър. 

В Съвета на директорите в Россгаз Асет

ДАР финанс

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Разследване